Nieuws

GroenLinks bezoekt de Wassenaarse Volkstuinders op hun open dag

Met veel vragen zoals; waarom een volkstuin, gebruiken jullie bestrijdingsmiddelen, nodigen jullie wel eens scholen uit, zijn er jonge gezinnen die het stokje van oude tuiniers/sters over kunnen nemen, is er contact of uitwisseling onder elkaar of met andere verenigingen buiten Wassenaar, zijn de tuinen toegankelijk voor mensen met een beperking en hoe is de samenwerking met de gemeente.

Lees verder

WETHOUDER STEUNT GROENLINKS-VOORSTEL TEGEN EENZAAMHEID ONDER OUDEREN

Wethouder Lia de Ridder steunt het voorstel van GroenLinks Wassenaar om de gemeente aan te sluiten bij het landelijke initiatief Eén Tegen Eenzaamheid. Dit programma heeft tot doel om eenzaamheid onder ouderen vroeg te signaleren en dit op te lossen. De toezegging van de wethouder betekent dat de gemeente betrokken wordt bij een duurzame aanpak van het eenzaamheidsprobleem. Volgens GroenLinks-commissielid Susanne van Eps-Habibe is aanpak van het eenzaamheidsprobleem in Wassenaar hard nodig: “In onze gemeente voelt meer dan de helft van de 75-plussers zich eenzaam. Dat de gemeente zich nu gaat inzetten om lokale initiatieven te ondersteunen, kan ik alleen maar toejuichen.”

Lees verder

Voor een duurzamere wereld telt elk klein stapje echt!

Eefje

Op 11 mei vindt de duurzaamheidsmarkt plaats in Wassenaar. Eén van de initiatiefneemsters is Eefje van Sloten- Bronsveld. Zij vertelt over haar stappen naar een duurzamer leven.

Verandering naar duurzaamheid begint voor Eefje niet bij zonnepanelen maar juist bij de kleine dagelijkse dingen zoals een ander schoonmaakmiddel of een vegetarische dag.

Lees verder

“Wij zoeken uw duurzame initiatief of winkel”

GroenLinks Wassenaar zoekt lokale initiatieven en (web)shops die met een stand op 11 mei op de duurzaamheidsmarkt in het Deijlercentrum willen staan.  Om hier aan de Wassenaarders te laten zien, voelen en proeven hoe makkelijk het is om kleine stappen te maken naar een duurzamer leven. Elke stap telt is dan ook de slogan van de markt.

Lees verder

Wethouders voeren voor minimaal €300.000 aan onderzoeken uit

Het college, en dus de coalitie van VVD, CDA, D66 en Lokaal Wassenaar!, laten onderzoek na onderzoek uitvoeren. Op vragen van GroenLinks Wassenaar naar welke onderzoeken er lopen en wat deze kosten zijn, blijkt dat er voor bijna €300.000 onderzoeken worden gedaan. Onderzoeken die tot nu toe geen opvolging krijgen. De nieuwste in deze rij is een onderzoek naar het Wassenaarse horeca-probleem.

 

Lees verder

Pagina's