Met haar drive en inzet is het voor de partij de goede keus haar lijsttrekker te maken zodat ze een sterke tandem kan vormen met Aart van Sloten, de huidige fractievoorzitter in de Gemeenteraad. GroenLinks heeft in Wassenaar een grote en betrokken achterban en met elkaar hopen zij op een grote verkiezingswinst om met elkaar het beste voor ons dorp te doen. Aan het woord de bevlogen lijsttrekker van GroenLinks Wassenaar, Sonja Hibbert (1976).

“Als vrijwilliger heb ik altijd iets bijdragen aan de gemeenschap. Sinds we als gezin in Wassenaar wonen raakte ik al snel betrokken bij GroenLinks Wassenaar. Ik ben een natuurmens met een sociaal hart en vind dat het leven in een dorp in balans moet zijn. Samen sterk, en ieder zijn rol. Daar staat GroenLinks Wassenaar voor, met een actieve en sterke achterban. Aart van Sloten heeft de afgelopen jaren enorm veel bereikt in de raad. Wij hopen als zetelwinnaar uit de stembus te komen, omdat wij met een sterk team klaarstaan om samen nog meer te gaan bereiken. Wij zijn consistent, ook in het luisteren en omkijken naar de inwoners van Wassenaar en de wereld om ons heen. Zo kunnen wij samen haalbare oplossingen vinden”.

“Als ik de diverse partijprogramma’s lees, dan zie ik dat alle partijen zichzelf als ‘groen’ omschrijven en een sociale gemeenschap en een blijvend zelfstandige gemeente wensen. Best veel overeenstemming. En dan denk ik: als we dat allemaal zo graag willen, waarom is er dan de afgelopen 4 jaar niet veel meer samengewerkt? Waarom zijn er zoveel afsplitsingen geweest? Waarom was de voortgang op belangrijke thema’s zo traag? Denk aan de sporthal, dat heeft onnodig lang geduurd. En van de plannen om zelf het goede voorbeeld te geven met verduurzaming bij het gemeentelijk vastgoed, daar is niet veel van terecht gekomen. En scholen die hulp van de gemeente nodig hadden om gebruik te maken van rijksbrede subsidie voor het verbeteren van de ventilatie (sinds corona nog belangrijker) en voor zonnepanelen zijn niet verder geholpen.”

“Laten wij in de toekomst meer samenwerken. Laten wij stoppen met zoeken naar problemen, en samen op zoek gaan naar haalbare oplossingen. Die zijn er, op alle terreinen. Zo zijn wij een voorstander van een fysiek sociaal plein waar alle hulporganisaties bijeenkomen. Eén ontmoetingsplek voor hulpvragers en hulpaanbieders, met één loket. Zo wordt het hulpaanbod menselijker, effectiever en efficiënter. GroenLinks Wassenaar wil zorgen dat er op alle dossiers mooie stappen worden gezet, niet alleen behoud van groen of groen versterken. Samen sterk en ieder zijn rol.”

Door Jan Pieter Becker

De Wassenaarse Krant 4 februari 2022