Suzan Tirion- van der Goes

Secretaris

Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle.

Ik ben Suzan Tirion - van der Goes en sinds 2008 woon ik in Wassenaar. Samen met mijn man en onze vier (stief)kinderen. Toen ik in 2008 in Wassenaar kwam wonen ben ik direct gestart met vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk Wassenaar en als buddy voor buddy Netwerk. Ik wilde graag Wassenaarders ontmoeten met allerlei verschillende achtergronden en vind het belangrijk om betrokken te zijn van de gemeenschap waar je woont. 

Nu werk ik als coach sociale activering voor de gemeente, ik ondersteun mensen die extra hulp nodig hebben in het vinden van (vrijwilligers)werk. Ik heb gemerkt dat er een toename is van mensen met een “rugzakje”. Mensen die kwetsbaar zijn en extra begeleiding nodig hebben. Met name de groep statushouders neemt toe. Deze groep heeft meer begeleiding nodig vanwege hun achterstand op het gebied van de taal en de cultuur van Nederland. Vaak zijn dit mensen die graag wat terug willen doen voor Nederland en gebaat zijn bij een succesvolle plaatsing als vrijwilliger. Ik maak me hard voor goede mogelijkheden om Nederlands te leren en andere Nederlanders te ontmoeten zodat ook zij zich welkom voelen in Nederland en Wassenaar. 

Daarnaast werk ik nog vanuit mijn eigen bedrijf als coach en mindfulnesstrainer. Met mindfulness help ik mensen om zich te ontwikkelen, bewuster te worden, op eigen kracht te vertrouwen en beter in balans te zijn.

Met mijn man en onze hond, wandel ik ook graag in Wassenaar en directe omgeving. Groen, de natuur, is voor mij heel belangrijk. Daar vind ik rust, ontspanning en inspiratie. Ik vind het dan ook erg belangrijk dat Wassenaar groen blijft en zet me in voor het schoonhouden van Wassenaar. Samen met andere leden van GroenLinks ruim ik regelmatig zwerfvuil op en heb eigenlijk altijd een zakje bij me waar ik rotzooi in doe die ik al wandelend tegenkom. Op deze manier kan ik steeds weer opnieuw een (kleine) bijdrage leveren aan een groene en fijne woonplek!

Mijn belangrijkste drijfveren zijn compassie en verbinding. De quote van Plato “Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle.” is voor mij belangrijk. Ik probeer altijd open te zijn, zonder oordeel en nieuwsgierig.